Alle nieuws

Hoe elektrisch autodelen versnellen in mijn gemeente?
27/01/2023

Coopstroom biedt haar coƶperanten toegang tot een autodeelsysteem met uitsluitend elektrische voertuigen, om zowel burgers als personeelsleden van lokale besturen te laten genieten van de voordelen van elektrisch rijden. Graag willen we samen met gemeentes het autodelen versnellen. Hoe we dat zien? Bekijk snel even onze brochure!

Lees meer
Ook zon op de daken van uw stad of gemeente? šŸŒž
19/01/2023

U wil aan de omgeving tonen dat de gemeente inzet op hernieuwbare energieproductie, zonder dat het gemeentebudget hieronder lijdt? In dit geval kan u via het VEB voor een zonne-installatie met burgerparticipatie kiezen.
 

Lees meer
Schenk een aandeel
22/12/2022

Ben je op zoek naar een geschenk dat net iets meer betekent? Kies dan voor een aandeel van CoopStroom. Onze burgercoƶperatie investeert het verzamelde kapitaal in projecten die heel hard nodig zijn voor de omschakeling naar een hernieuwbare energievoorziening en een duurzame samenleving.

Lees meer
Energiecoƶperatie CoopStroom lanceert uitrol van deelwagens met laadpaal en zet Bruggelingen aan het stuur
30/09/2022

Stad Brugge keurde onlangs het voorstel van burgercoƶperatie CoopStroom goed om tussen 2022 en 2023 gefaseerd 10 extra deelwagens met laadpunten te voorzien in en rond Brugge. Om dat te vieren, gaat vrijdag om 17u45 een officiĆ«le inhuldiging door aan ā€˜Den Tirā€™ in de Oude Kortrijkstraat, waar Ć©Ć©n van de deelwagens een vaste standplaats krijgt en EV-rijders gebruik kunnen maken van de bijhorende laadpaal.

Lees meer
Studiebureau Jonckheere deelt elektrische wagen met buurt via autodeelplatform CoopStroom
23/08/2022

Sinds januari opereert Studiebureau Jonckheere vanuit zijn cohousing- en coworkingplek in de Torhoutse Steenweg. Het baanbrekende project kreeg van bij de eerste steenlegging de volledige steun van de omwonenden. Met enkele nieuwe initiatieven wil het ontwerpbureau die band nu nog versterken. ā€œVia het autodeelsysteem van CoopStroom zullen buurtbewoners gebruik kunnen maken van onze pas aangekochte elektrische wagen. Het is een van de vele initiatieven die voor een warme buurt moet zorgenā€, stelt Koen Jonckheere, zaakvoerder van Studiebureau Jonckheere. 

Lees meer
Verslag van de algemene vergadering 2022
17/06/2022

Zaterdag 4 juni vond de algemene vergadering van CoopStroom plaats. We waren blij onze coƶperanten nog eens fysiek te kunnen ontvangen in het wijkcentrum Xaverianen. Een plaats waar we met CoopStroom hebben kunnen zorgen voor laadpalen in de ondergrondse parking. Er waren in totaal 36 coƶperanten aanwezig. 

Lees meer