Alle nieuws

Energiecoöperatie CoopStroom lanceert uitrol van deelwagens met laadpaal en zet Bruggelingen aan het stuur
30/09/2022

Stad Brugge keurde onlangs het voorstel van burgercoöperatie CoopStroom goed om tussen 2022 en 2023 gefaseerd 10 extra deelwagens met laadpunten te voorzien in en rond Brugge. Om dat te vieren, gaat vrijdag om 17u45 een officiële inhuldiging door aan ‘Den Tir’ in de Oude Kortrijkstraat, waar één van de deelwagens een vaste standplaats krijgt en EV-rijders gebruik kunnen maken van de bijhorende laadpaal.

Lees meer
Studiebureau Jonckheere deelt elektrische wagen met buurt via autodeelplatform CoopStroom
23/08/2022

Sinds januari opereert Studiebureau Jonckheere vanuit zijn cohousing- en coworkingplek in de Torhoutse Steenweg. Het baanbrekende project kreeg van bij de eerste steenlegging de volledige steun van de omwonenden. Met enkele nieuwe initiatieven wil het ontwerpbureau die band nu nog versterken. “Via het autodeelsysteem van CoopStroom zullen buurtbewoners gebruik kunnen maken van onze pas aangekochte elektrische wagen. Het is een van de vele initiatieven die voor een warme buurt moet zorgen”, stelt Koen Jonckheere, zaakvoerder van Studiebureau Jonckheere. 

Lees meer
Verslag van de algemene vergadering 2022
17/06/2022

Zaterdag 4 juni vond de algemene vergadering van CoopStroom plaats. We waren blij onze coöperanten nog eens fysiek te kunnen ontvangen in het wijkcentrum Xaverianen. Een plaats waar we met CoopStroom hebben kunnen zorgen voor laadpalen in de ondergrondse parking. Er waren in totaal 36 coöperanten aanwezig. 

Lees meer
Jaarverslag 2021 
30/05/2022

Op zaterdag 4 juni vindt onze Algemene Vergadering plaats. We lichten er onze acties en resultaten toe. Alle coöperanten zijn van harte uitgenodigd. De vergadering zal plaatsvinden in de polyvalente zaal in het Xaverianencomplex vanaf 10u tot 12u. Hier vinden jullie alvast het Jaarverslag van 2021.

CoopStroom Jaarverslag 2021.pdf

 

Lees meer
PB - Pleegzorg West-Vlaanderen deelt elektrische dienstwagens met burgers dankzij samenwerking met CoopStroom en de provincie
19/05/2022

Een unieke samenwerking tussen Pleegzorg West-Vlaanderen, burgercoöperatie CoopStroom en Provincie West-Vlaanderen maakt dat de dienstwagens van Pleegzorg West-Vlaanderen niet alleen elektrisch zijn, maar ook gedeeld worden met de burger via het autodeelsysteem van burgercoöperatie CoopStroom. 

Lees meer
Nu ook laadpalen bij bedrijven Joxx en Verimpex in Brugge
11/03/2022

CoopStroom zorgt zowel bij Joxx als Verimpex op het bedrijventerrein Monnikenwerve in Brugge voor de plaatsing van laadpalen en dat in samenwerking met de vereniging van Brugse Ondernemers Brugge Geeft Energie (BGE). Bij Joxx zullen er drie dubbele laadpalen komen, wat betekent dat er in totaal 6 elektrische (deel)wagens tegelijkertijd kunnen laden. Bij Verimpex komt er één snellaadpaal. 

Lees meer