BLOG: Heeft zo’n elektrische deelwagen wel genoeg rijbereik?

21/10/2020

Elke week beantwoorden wij actuele vragen over ons deelwagensysteem. Deze week luidt de vraag: “Heeft zo’n elektrische deelwagen wel genoeg rijbereik?”

Om te beginnen wordt het rijbereik van een elektrische auto vaak onderschat—en de afstand die iemand doorgaans aflegt overschat. Zo tonen studies aan dat de gemiddelde Belg ongeveer 35 kilometer per dag met de auto rijdt. Daar heb je dus geen auto met een enorme benzinetank voor nodig, maar je wil natuurlijk ook niet iedere dag aan een laadpaal staan wachten. Daarom kiezen wij bij CoopStroom voor elektrische auto’s met een rijbereik van minstens 200 kilometer. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Op sommige locaties bieden we zelfs een Hyundai Kona Electric aan, die haalt zo’n 350 kilometer op één lading. 

Bij elk deelwagenpunt bevindt zich een laadpaal waarmee onze auto’s tijdens het stilstaan opgeladen kunnen worden. We streven ernaar om die thuislaadpalen rechtstreeks te koppelen aan zonnepanelen die we zelf installeren. Zo zijn we er zeker van dat de milieu-impact van de elektrische deelwagens zo klein mogelijk blijft. Aan al onze gebruikers wordt gevraagd om de auto bij terugkomst aan de laadpaal te koppelen indien er minder dan 70% batterijcapaciteit overblijft. Dan is er zeker genoeg stroom voor de volgende.

Dreig je tijdens een verre rit toch zonder elektriciteit te vallen, dan is er nog steeds geen reden om je zorgen te maken. In iedere deelwagen vind je een laadpas van NewMotion waarmee je aan zo goed als elke publieke laadpaal stroom kan bijladen. Via deze link kan je alvast bekijken waar al die laadpalen zich bevinden. Het netwerk van openbare laadpunten groeit dagelijks dus vaak vind je er gewoon al eentje bij je bestemming. 

Heb je zelf vragen over autodelen of ons deelwagensysteem? Contacteer ons op autodelen@coopstroom.be of laat een privébericht achter op onze Facebook-pagina. Wij bieden met plezier een antwoord en behandelen je vraag misschien wel in deze rubriek!