BLOG: Is autodelen enkel voor mensen zonder eigen auto?

04/11/2020

Elke week beantwoorden wij actuele vragen over ons deelwagensysteem. Deze week luidt de vraag: “Is autodelen enkel voor mensen zonder eigen auto?”

Onderzoek en ervaring leert ons dat autodelen, al dan niet in combinatie met openbaar vervoer, voor het grootste deel van de automobilisten een bruikbaar alternatief kan vormen voor het bezitten van een eigen wagen. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je eigen portemonnee. We beseffen natuurlijk dat er mensen zijn die door omstandigheden niet zonder het bezit van een auto kunnen leven. Is er voor hen dan geen enkele reden om autodelen te overwegen? 

Toch wel; er zijn zelfs verschillende redenen. Een groot deel van onze gebruikers bij CoopStroom heeft namelijk een eigen wagen en maakt toch geregeld gebruik van onze deelwagens. Zo zijn er bijvoorbeeld gezinnen die één wagen bezitten maar wel af en toe een tweede wagen nodig hebben. Dan is één gezinslid voor het werk onderweg met de eigen auto en kan een ander gezinslid rekenen op een deelwagen om boodschappen te doen of de kinderen op te halen. Voor zo’n sporadische verplaatsingen hoef je dan geen tweede auto aan te schaffen, je kan er gewoon eentje delen.

Daarnaast merken we ook dat leden die al een auto bezitten gretig gebruik maken van onze bestelwagens. Je kan namelijk wel een wagen bezitten, maar daarom kan die ene wagen nog niet alles. Autodelers kunnen wél alles, want zij hebben vaak heel wat verschillende soorten wagens tot hun beschikking. Zo kan een CoopStroom-coöperant op zaterdag het tuinafval naar het containerpark brengen met één van onze Renault Kangoo bestelwagens en op zondag zoon of dochter met 5 vriendjes naar een pretpark brengen in onze 7-persoons Nissan Evalia. Autodelen is dus niet alleen goedkoper dan een tweede wagen maar ook heel wat veelzijdiger. 

Heb je zelf vragen over autodelen of ons deelwagensysteem? Contacteer ons op autodelen@coopstroom.be of laat een privébericht achter op onze Facebook-pagina. Wij bieden met plezier een antwoord en behandelen je vraag misschien wel in deze rubriek!