CoopStroom is op zoek naar enthousiaste bestuurders

22/02/2021

CoopStroom zoekt geëngageerde bestuurders die deel willen uitmaken van ons bestuursorgaan. CoopStroom is een erkende burgercoöperatie voor energie met sociaal en lokaal oogmerk. Onze doelstelling is de transitie naar 100 % hernieuwbare lokale energie in onze eigen streek te versnellen.

Opgericht in 2017 door 18 vrijwilligers, heeft CoopStroom nu 0,5 MW zonnepanelen en 21 elektrische deelwagens, met 2 halftijdse Projectmedewerkers gefinancierd via subsidie. De zonneprojecten worden gefinancierd met geld van de coöperanten, de elektrische deelwagens via subsidieprojecten en vaste maandelijkse contracten die op termijn rendabel dienen te zijn. De eventuele winst gaat naar nieuwe duurzame energieprojecten, sociaal ecologische projecten en winstuitkering aan de burgers-coöperanten. 

De Raad van Bestuur staat open voor elke vennoot. De nieuwe Raad van Bestuur wordt verkozen op de Algemene Vergadering van 24 april 2021.

We zoeken niet de witte raaf met het volledige onderstaande profiel, maar wel enthousiaste bestuurders met een aantal elementen van onderstaand profiel die hun schouders willen zetten onder een jonge organisatie die zich aan het professionaliseren is.

Profiel van de bestuurder

• Je hebt een open, reflectieve geest en wil samenwerken

• Je ben een voorstander van de transitie naar meer hernieuwbare energie en steunt de coöperatieve gedachte van CoopStroom

• Je bent integer en toegewijd en wil de missie, visie en waarden van CoopStroom mee uitdragen

• Je wil graag mee de strategische lijnen op lange termijn uittekenen, doelgericht naar oplossingen zoeken en nieuwe initiatieven stimuleren

• Je hebt overtuigingskracht en de durf om veranderingen teweeg te brengen

• Je hebt expertise in hernieuwbare energie (zon, wind, warmte,…) en projectontwikkeling en -opvolging; en/of expertise in een organisatiedomein (algemeen management, financiën, juridisch, communicatie, personeel …)

• Je hebt deskundigheid betreffende sociaal ondernemen en investeren met impact

Praktisch

Tijdsinvestering:

Het bestuursorgaan komt elke tweede donderdagavond van de maand samen. Soms wordt aan een bestuurder gevraagd om een bepaalde taak op zich te nemen of de organisatie te vertegenwoordigen. De bestuurder wordt daartoe telkens gemandateerd door het bestuursorgaan. Elke raad van bestuur vraagt ook voorbereidingstijd in het doornemen van de toegezonden documenten. 

Vergoeding: 

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Interesse?

Contacteer dan voor 28 maart 2021 Alex Verhoeven, Voorzitter CoopStroom, alex.verhoeven@coopstroom.be

Nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met Alex Verhoeven (0472 95 51 86, alex.verhoeven@coopstroom.be)