BLOG: Is autodelen wel corona-proof?

06/10/2020

Elke week beantwoorden wij actuele vragen over ons deelwagensysteem. Deze week luidt de vraag: “Is autodelen wel corona-proof?”

Een deelauto is in essentie een publieke plaats, net als een winkel of een restaurant. Er is dus een kans dat je met bepaalde zaken in contact komt die mensen van buiten jouw bubbel ook aangeraakt hebben. Daarom doen we er bij CoopStroom alles aan om je gebruik zo veilig mogelijk te doen verlopen.

Om te beginnen is elke deelwagen voorzien van zijn eigen ontsmettingsspray. Die mag je naar hartenlust gebruiken op je handen en op elk oppervlak van de wagen tot je je helemaal veilig voelt. We vragen je ook om na je gebruik alles wat je aangeraakt hebt te ontsmetten. De spray ruikt naar citroengras, dus de cabine heeft dan ook meteen een fris geurtje!

Daarnaast laten we ook steeds 40 minuten tussen alle reservaties. Dat kan tellen, want het coronavirus wordt vooral via uitgeademde lucht verspreid. Die 40 minuten zorgen er dan meteen voor dat eventuele deeltjes in de lucht kunnen wegtrekken of zakken—naar de oppervlakken die jij dan met de spray ontsmet.

Hoe dan ook raden we je aan om tijdens het gebruik van de deelwagen een mond-neusmasker te gebruiken. Dat beschermt niet alleen jezelf maar verzekert ook alle gebruikers die na jou in de deelwagen stappen van een veilige rit!

Heb je zelf vragen over autodelen of ons deelwagensysteem? Contacteer ons op autodelen@coopstroom.be of laat een privébericht achter op onze Facebook-pagina. Wij bieden met plezier een antwoord en behandelen je vraag misschien wel in deze rubriek!