Muziekcentrum Cactus verwarmt binnenkort met zonne-energie en iedereen kan mee investeren

24/02/2023

Op het dak van het nieuwe Cactus Muziekcentrum komen 140 zonnepanelen die het gebouw zullen voorzien van 100% hernieuwbare stroom, goed voor 57 kWp. Energiecoöperatie CoopStroom staat in voor de plaatsing en financiering van het duurzaam project. Iedereen die dat wil, kan mee investeren in de zonne-installatie. 

Eind oktober opende het nieuwe Cactus Muziekcentrum officieel de deuren. Al in 2017, bij de opmaak en uitwerking van de concrete plannen voor het nieuwe gebouw, was duurzaamheid de leidraad. Patrick Keersebilck (directeur van Cactus Muziekcentrum): “Het nadenken over duurzaamheid en het verkleinen van onze ecologische voetafdruk is een thema dat binnen Cactus permanent aan de orde van de dag is. Bij het nieuwe gebouw werd sterk ingezet op het gebruik van materialen en technologieën die een rationeel energieverbruik zouden toelaten. Het resultaat hiervan is een BEN-gebouw dat tot op vandaag voldoet aan de ondertussen verscherpte eisen. Door de samenwerking met CoopStroom voegen we hier een extra ecologisch accent aan toe.”

De energiecoöperatie biedt scholen, bedrijven en overheden elektriciteit tegen gegarandeerde, stabiele prijzen. Dat is welgekomen in een tijd van piekende energieprijzen. Bij CoopStroom zijn ze alvast blij met de samenwerking. “Het is mooie kans voor ons”, zegt Cedric Depuydt, voorzitter van de coöperatie. “Samenwerken met een organisatie zoals Cactus Muziekcentrum brengt onze energiecoöperatie onder de aandacht van een groot en divers publiek, dat is zeer waardevol voor ons.”

Om dit project te financieren, is de coöperatie op zoek naar een kapitaal van 60 000 euro. Daarnaast heeft de coöperatie nog verschillende andere projecten lopen. Zo plaatsen ze binnenkort ook de zonne-installatie op het nieuwe schoolgebouw van het Sint-Andreasinstituut in Brugge en zorgen ze dit jaar nog voor 10 bijkomende elektrische deelwagens en laadpalen in Brugge. “We roepen dus alle burgers op om mee te investeren.” 

CoopStroom verenigt op vandaag meer dan 800 burgers die samen investeren in duurzame projecten die de transitie naar lokale en hernieuwbare energievoorziening versnellen. 

Op maandag 13 maart krijgen geïnteresseerde burgers de mogelijkheid om het nieuwe Cactus Muziekcentrum te bezoeken aansluitend met een korte infosessie rond het zonne-project en de werking van de energiecoöperatie. Wil je er graag bij zijn? Schrijf je gratis in via onderstaande link:

https://forms.gle/PT5zVBy5Qw7TgjoJ7

Infosessie CoopStroom x Cactus Muziekcentrum

Maandag 13 maart 2023 om 19u in Cactus Muziekcentrum

Bargeweg 10 – 8000 Brugge

Wil je graag mee investeren in dit project? 
Aandelen kunnen gekocht worden via https://aandelen.coopstroom.be/

Eén aandeel kost 250 euro en biedt:

- Toegang tot 118 elektrische deelwagens verspreid over heel Vlaanderen, waarvan 16 deelwagens in Brugge.

- 100% hernieuwbare stroom via partnerschap met Ecopower (opgelet: huidige contractstop tot zomer 2023)

- Kans op gratis tickets voor tal van evenementen van Cactus Muziekcentrum (elke 25ste nieuwe coöperant wint een dagticket voor het Cactus Festival, geldig zolang de voorraad strekt)