Nieuw CoopStroom-deelwagenpunt aan CC Daverlo ingehuldigd

01/09/2020

Vanaf 1 september 2020 kunnen CoopStroom-aandeelhouders gebruik maken van het nieuwe deelwagenpunt aan cultuurcentrum Daverlo te Brugge.

Op 1 september rolde onze nieuwste aanwinst, een volledig elektrische Hyundai Kona in CoopStroom-kleuren, de parking van cultuurcentrum Daverlo op. Achter het stuur zat de Brugse burgemeester Dirk De fauw met Schepen van Klimaat en Energie Minou Esquenet in de passagiersstoel. Hun testrit huldigde het nieuwe deelwagenpunt van CoopStroom officieel in. Vanaf nu kunnen de aandeelhouders van CoopStroom dus gebruik maken van de deelwagens bij het Daverlo-complex.

Aanvankelijk zal dit deelwagenpunt voorzien worden van een Hyundai Kona Electric, een moderne gezins-SUV met een groot rijbereik. Vanaf oktober krijgt de Kona gezelschap van een nieuwe Renault Kangoo ZE bestelwagen die ingezet kan worden voor de ritjes met grotere ladingen. 

Zoals gewoonlijk worden onze elektrische deelwagens maximaal opgeladen met groene stroom. Daarom heeft CoopStroom 420 zonnepanelen op het dak van Daverlo ge├»nstalleerd, die naast het deelwagenpunt ook het volledige cultuurcentrum van hernieuwbare energie zullen voorzien. Dit zal jaarlijks zorgen voor een CO2-besparing van maar liefst 70 ton.