Roeselare krijgt drie CoopStroom-deelwagens

16/09/2021

Deze week werden in Roeselare drie nieuwe deelwagens van CoopStroom ingehuldigd. De volledig elektrische Hyundai Kona, Nissan E-NV200 Evalia en Renault Zoe komen op twee verschillende locaties in de stad te staan.

CoopStroom heeft inmiddels 25 deelwagens in het West-Vlaamse verspreid over zo’n 10 steden en gemeenten. Roeselare is daarin de nieuwste toevoeging. Daar staan sinds 15 september drie elektrische deelwagens, voorzien door CoopStroom in samenwerking met Motena, Provincie West-Vlaanderen en het stadsbestuur. 

Aan Lokaal Dienstencentrum Ten Elsberge, op de parking in de Beverseaardeweg, vind je twee van die drie wagens terug. Daar staan een Nissan E-NV200 Evalia, een ruime bestelbus voor 7 personen, en een Renault Zoe gezinswagen. Iets verderop, in het centrum van Rumbeke, komt een Hyundai Kona gezins-SUV te staan. Deze wagens zijn net als de rest van de CoopStroom-vloot volledig elektrisch en bieden een rijbereik van ongeveer 250 kilometer (Nissan E-NV200) tot 350 kilometer (Renault Zoe en Hyundai Kona). 

De auto’s staan ter beschikking van iedere burger die lid wordt van CoopStroom, en zullen daarnaast ook gebruikt worden als dienstvoertuigen door Motena en het stadsbestuur. Geïnteresseerden kunnen na aankoop van één CoopStroom-aandeel, als waarborg voor het gebruik, meteen op weg. Meer informatie vind je op https://coopstroom.be/deelwagens/hoe-werkt-het.

Roeselare wil daarnaast elektrische mobiliteit toegankelijk maken voor mensen in kwetsbare situaties. De stad komt daarom tussen in de kostprijs voor kansengroepen omdat deze groep sowieso moeilijker toegang heeft tot duurdere elektrische mobiliteit, of tot mobiliteit in het algemeen.