Stad Brugge benoemt CoopStroom tot Duurzame Held 2021

20/09/2021

In het kader van de Week van de Duurzame Gemeente heeft Stad Brugge vijf organisaties benoemd tot Duurzame Helden van het jaar 2021. CoopStroom heeft daarbij de award in ontvangst mogen nemen voor de categorie ‘Planet’. 

Van 18 tot 25 september is het Week van de Duurzame Gemeente, het moment voor Vlaamse steden en gemeenten om de mulieubewuste activiteiten op hun grondgebied extra in de verf te zetten. Zoals elk jaar neemt ook Stad Brugge deel aan deze week, met de overhandiging van vijf thematische awards aan lokale werkingen die in het voorbije jaar hun steentje hebben bijgedragen op de weg naar een duurzame toekomst. 

Eén van die vijf awards ging dit jaar naar CoopStroom, en wel in de categorie ‘Planet’. CoopStroom heeft inmiddels 8 volledig elektrische deelwagens op het Brugse grondgebied en nog eens 17 dergelijke wagens daarbuiten. De coöperatie geeft zijn leden eveneens toegang tot groene stroom van Ecopower én CoopStroom baat ook zonnepaneelinstallaties uit op een tiental locaties, waaronder op een aantal daken in Brugge. 

CoopStroom en de vier andere winnaars namen hun awards op woensdag 15 september in ontvangst van Brugs burgemeester Dirk De fauw. Voor de pijler ‘Prosperity’ werd Mowi tot winnaar uitgeroepen, een duurzaam visbedrijf met vestigingen in Oostende en Brugge. Daarnaast kreeg VAPH-voorzieningen, een VZW die zich specialiseert in dienstverlinging voor personen met een beperking, de ‘Partnership’-award. Huizen van Vrede ontving dan weer de award in de categorie ‘People’ voor zijn inzet in het vinden van woningen voor vluchtelingen en Hogeschool Vives werd verkozen voor de pijler ‘Peace’ voor zijn visie op duurzame globalisering. 

Neem een kijkje op www.duurzamegemeente.be om hierover meer te ontdekken.