Twee nieuwe deelwagens in Brugge

15/12/2020

CoopStroom plaatste op 14 december nog eens twee nieuwe deelwagens in de Brugse binnenstad. Het Sint-Gilliskwartier werd voorzien van een Hyundai Kona Electric en het centrum krijgt er een Renault Zoë bij. 

Na een eerste Hyundai Kona, een Nissan Evalia personenbus en een aantal Nissan Leafs komen er nu nog twee deelwagens bij voor de stad Brugge. Dat brengt het totale aantal deelwagens in de West-Vlaamse hoofdstad op zeven en dekt daarmee het grootste deel van het Brugse grondgebied. 

De nieuwe Renault Zoë, geleverd door Renault-garage Decleir uit Torhout, is er eentje van het recentste type. Daardoor heeft de wagen een rijbereik van zo’n 350 kilometer; genoeg voor een flinke uitstap dus. De Bruggelingen mochten zelf de namen van hun deelwagens kiezen en zo heet deze Renault “Lena”, naar het nabijgelegen Magdalenakwartier. De auto staat in een zone die het hele centrum van Brugge dekt, met laadpalen op het Sint-Jansplein en in de Gevangenisstraat. 

De Hyundai Kona Electric die het Sint-Gilliskwartier voor zijn rekening neemt werd ingezet door Hyundai-garage Devisch. Zij voorzien de wagen in het kader van een eigenaar-inbrenger-overeenkomst, wat inhoudt dat de auto in het bezit van de garage blijft en zij dan ook delen in de winst. Het betreft een Kona met 39 kWh-batterij, goed voor een rijbereik van zo’n 300 kilometer. In de zone Sint-Gillis zijn er laadpalen in de Sint-Clarastraat en de Potterierei waar de wagen zijn stroom kan halen. 

In het begin van 2021 kunnen de Brugse autodelers nog rekenen op de komst van een achtste deelwagen: een Renault Kangoo ZE. Deze elektrische bestelwagen zal ideaal zijn voor grotere boodschappen of ritjes naar het recyclagepark.