WEDSTRIJD: De namen voor de Brugse deelwagens zijn gekozen!

18/11/2020

De stemmen in onze Brugse namen-wedstrijd zijn geteld en de winnaars zijn bekend! Zes creatievelingen krijgen één maand gratis autodelen én natuurlijk de eer om een door hen gekozen naam op een deelwagen te zien staan!

In oktober ging onze Brugse namen-actie van start. Brugge krijgt namelijk ineens vijf deelwagens bij, dus we zochten vijf namen om die auto’s te identificeren. Al onze coöperanten, Bruggelingen en geïnteresseerden kregen eerst de kans om een aan Brugge gelinkte naam in te dienen. Daarna mocht iedereen stemmen op de namen die ze het mooist of het meest passend vonden. 

Het resultaat is een reeks van vijf namen, gekozen door de Bruggelingen zelf. Er zijn echter wel zes winnaars: één verkozen naam werd door drie verschillende kandidaten ingediend en één kandidaat is dan nog eens de trotse bedenker van twee winnende namen! Dit zijn de verkozen namen en hun bedenkers:

  • Sint-Gilliskwartier (Hyundai Kona Electric): “Gilles” 

Margriet Gabriels stuurde ons de naam “Gilles” toe, een duidelijke verwijzing naar de naam van het Sint-Gilliskwartier. 27,8% van de stemmers was het met haar eens en kroonden haar zo tot winnaar.

  • Station/Wijk Minnewater (Nissan Leaf): “Mien” 

Linda Couvreur diende de creatieve naam “Mien” in, enerzijds een verwijzing naar “Minnewater” maar anderzijds ook een ludieke hint naar de West-Vlaamse uitspraak van “mijn auto”:“Mien otto”. De naam werd verkozen met een overweldigende 46,8% van de stemmen!

  • Centrum/Magdalenakwartier (Renault Zoë): “Lena”

Ook de naam voor de wagen in het Magdalenakwartier was al snel duidelijk: maar liefst drie verschillende deelnemers dienden de naam “Lena” in. Jan Allaert, Mieke Verfaille en Veerle De Grande waren de bedenkers. De stemmers waren het met hen eens: 41,2% koos deze naam.

  • Sint-Kruis (Nissan Leaf): “Gera”

Naast de naam van de wagen in het Magdalenakwartier won Mieke Verfaille ook de stemming voor de wagen in Sint-Kruis. 33,6% stemde voor haar “Gera”, de middeleeuwse naam van de gemeente Sint-Kruis. 

  • Sint-Andries/Sint-Michiels (Nissan Leaf): “Charlotte”

Sabien Dury verraste ons met een reeks namen gebaseerd op de bossen rond Brugge. De naam “Charlotte” verwees daarin naar het Chartreuzinnebos, dicht bij Sint-Andries. Ze haalde het met 28% van de stemmen.

Deze zes winnaars ontvangen van ons een waardebon voor één maand autodelen ter waarde van 150 euro. Proficiat! 

 

Benieuwd hoe autodelen met CoopStroom precies in zijn werk gaat? Bekijk onze infosessie voor Brugge via deze webinar!