Veelgestelde vragen

Aandelen

Hoe verloopt de aankoop van aandelen?

Coopstroom aandelen kunnen enkel via het formulier op onze website aangekocht worden. Een aandeel kost € 250 en is op naam. Na de aankoop van je aandeel wordt een aandelencertificaat opgestuurd per mail of per post.

Je hoeft geen in- of uitstapkosten te betalen. De aandelen zijn niet beursgenoteerd en blijven dus hun waarde behouden. Investeren in aandelen is evenwel niet vrij van risico. Er is geen minimumleeftijd voor het aankopen van aandelen.

De aankoop van je aandeel wordt gevolgd door een aandelencertificaat dat je opgestuurd wordt per mail of per post.

Hier vind je meer informatie over onze aandelen.

Hoeveel aandelen kan ik kopen?

Momenteel kan, wie nog geen vennoot is, 4 aandelen kopen. Vennoten kunnen bijkopen tòt 4 aandelen. In geval van een kapitaalsoproep kan dit aantal verhoogd worden. Hou hiervoor deze website en onze Facebookpagina in het oog, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Waarom is er een tijdelijke aankoopstop van aandelen?

Met het kapitaal uit de aandeelverkoop betaalt Coopstroom de lopende en geplande projecten tot één jaar ver. Er wordt hierbij steeds naar een evenwicht gezocht tussen de inkomsten en uitgaven. Worden deze laatste volledig gedekt, dan worden geen nieuwe inkomsten verzameld. We geven er immers de voorkeur aan om dit kapitaal zo volledig mogelijk in onze projecten te stoppen. 

Wanneer er nieuwe projecten op stapel staan wordt een melding gemaakt van de mogelijkheid om aandelen te kopen. 

Hou hiervoor deze website of onze Facebookpagina in het oog. Ook via de nieuwsbrief en de website wordt de nood aan nieuwe inkomsten gemeld. 

Onze werking

Hoeveel dakoppervlak heb ik nodig voor een Coopstroom-project?

Om in aanmerking te komen als projectpartner moet je organisatie of bedrijf over een schaduwvrij dakoppervlak van minimum 60m2 en plaats voor 2 omvormers beschikken.

Geen idee of je dakoppervlak voldoende schaduwvrij is? Bekijk hier je gebouw op de zonnekaart voor een inzicht in de oriëntatie en uren zonlicht dat op je dak valt.

Mogelijk wens je naast de minimuminstallatie van 40 zonnepanelen ook rekening te houden met extra installatieruimte. Misschien heb je concrete plannen om in de nabije toekomst nieuwe gebouwen bij te plaatsen of wens je ook zonnepanelen voor het opladen van enkele elektrische deelwagens in jouw omgeving? Spreek er ons over aan. We komen langs om alle mogelijkheden ter plaatse na te gaan.

 

In mijn buurt is er een standplaats van CoopStroom elektrische deelwagens. Kan ik als particulier hiervan gebruik maken?

Ja, op voorwaarde dat je aandeelhouder bent.

Je wordt aandeelhouder wanneer je één aandeel ter waarde van € 250 via onze website aankoopt. Nadat je aankoop bevestigd is door ontvangst van je aandeelhouderscertificaat
, kan je je inschrijven in voor het autodeelsysteem door een mail te sturen met een kopie van je rijbewijs en identiteitskaart naar autodelen@coopstroom.be.

Via de CoopStroom app kan je een deelauto boeken, rijtegoed (credits) aankopen en de wagen van je keuze met je smartphone openen.

Hier vind je meer info over de werking van onze deelwagens.

Naast mijn gebouwen beschik ik over een ongebruikt open terrein? Kom ik hiervoor in aanmerking voor een CoopStroom-project?

Ook in het geval van een open terrein, is er een minimum van 60 m2 schaduwvrij oppervlak nodig voor de zonnepaneelinstallatie. Voor dergelijke installatie is evenwel een bouwvergunning nodig van de plaatselijke gemeente.

Waarvoor wordt het geld van mijn investering gebruikt?

Coopstroom is een erkende burger-coöperatie met een ecologisch en sociaal oogmerk. Onze projecten worden volledig gefinancierd met kapitaal samengebracht door onze aandeelhouders. Wij zetten wij ons in voor de financiering en productie van groene energie in eigen streek en doen dit door het financieren en plaatsen van zonnepaneelinstallaties voor organisaties, lokale besturen, verenigingen, scholen en bedrijven, die niet over de nodige middelen beschikken. 

Bij de plaatsing geven we de voorkeur om samen te werken met lokale leveranciers en installateurs om zo de lokale economie te versterken. De gegenereerde winst gaat volledig terug naar deze aandeelhouders onder de vorm van dividenden en wordt aangewend voor de opbouw van nieuwe projecten.

Deelwagens

Hoeveel kost het gebruik van een deelwagen?

Er zijn drie factoren die de prijs bepalen. Tijd, afgelegde afstand en verbruik.

Tijd en afstand spreken voor zich, maar door zuinig te rijden wordt er minder verbruikt en betaal je dus ook minder.

Bekijk hier de tarieven voor onze deelwagens.